Industriehaspels

Industriehaspels zijn haspels die vaak worden gebruikt bij bijvoorbeeld de brandweerwagens. Ze worden meestal gebruikt voor de zware klussen. Niet alleen bij brandbestrijding, maar ook bij schoonmaakbedrijven en rioleringswerken worden industrielhaspels gebruikt. Deze haspels hebben doorgaans een grotere capaciteit aan meters slang die erop kan worden gerold. Hiernaast hebben deze haspels een binnenwerk dat in zijn geheel is verzinkt en daarnaast, om de grote druk aan de kunnen, verzwaard. Deze haspels, met name in de schoonmaakindustrie, zijn bijzonder geschikt voor de zogenoemde lage druk klussen (tot 10 à 12 bar gemiddeld). Dit maakt de industriehaspels van BDJ Holding BV bijzonder geschikt voor grote, zware en omvangrijke klussen, die in veel gevallen dagelijks plaatsvinden.   

Soorten

Industriehaspels zijn er in diverse soorten en maten, de capaciteit en materialen zijn al naar gelang de betreffende klus dit nodig heeft. Zo is er de zogenoemde 'haspelwagen'. De haspelwagen is een wagen die beschikt over een volledig verzinkte stalen buizenconstructie, met een veelvoud aan banden van rubber en de benodigde rollagers. Dit is een ideale constructie omdat dit haspel makkelijkte verplaatsen is naar waar hij nodig is, een voordeel ten opzichte van een muurhaspel die gebonden is aan de plaats van bevestiging en hierdoor wel eens wat meters slang toevoer tekort zou kunnen komen. Vaak beschikken de haspelwagens over een langere slang, waardoor grote afstanden makkelijk kunnen worden overbrugt. Bij een industiehaspel wordt ook vaak een slanggeleider en een slijtvaste slang meegeleverd.   

Daarnaast zijn er ook de zogenoemde 'werkhaspels'. Deze werkhaspels zijn bedoeld voor intensief gebruik op dagelijkse basis, waarbij er meerdere keren per dag een slang van- en op de haspel wordt gedraaid. Dit trekt een zware wissel om het materiaal waarvan de werkhaspel is gemaakt. Daarom is ervoor gekozen om in dit geval de haspel uit te rusten met een binnenwerk dat is verzwaard en ook met een haspelblad dat aanzienlijk is versterkt. Bovendien is er een inklapbare handgreep aan toegevoegd, waardoor het oprollen van de haspel aanzienlijk vergemakkelijkt wordt.  Hiernaast is er de duo-haspelwagen op de markt. Deze komt veel voor in grote hallen of magazijnen. De capaciteit van dit haspel is vrij groot; een slang van 80 tot 90 meter is prima haalbaar. Ook dit haspel beschikt over een verzwaard binnenwerk en en aanzienlijk versterkt haspelblad, tevens is hij voorzien van de eerder voorgekomen inklapbare handgreep.   

Het voordeel van het gebruik van haspels in het algemeen is dat kabels of blusslangen niet in de knoop kunnen raken en geen meters aan oppervlakte in beslag nemen op een vloer. Het voorkomt tevens schade aan de kabels die door knopen en knikken kunnen ontstaan, waardoor de slangen niet meer bruikbaar zijn.

Over ons

Blog over klein- en grootschalige productie

Welkom! Mijn naam is Quintin en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Op mijn blog vindt je alles over klein- en grootschalige productie. In het dagelijks leven zijn wij in Nederland nog afhankelijk van kleine en grootschalige productie voor tal van producten en diensten. Als hobbyist wil ik graag mijn kennis over deze sector delen. Je vindt op mijn blog werkelijk alles wat met productie te maken heeft. Hoe vindt je klanten, hoe vindt je een doelgroep en waar haal je materialen vandaan? Het is een unieke wereld die veel kennis en ervaring vereist. Mijn blog dient als informatiebaai voor iedereen die meer wilt weten over klein- en grootschalige productie. Wees welkom en leer meer over de wereld van productie.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

4 april 2018
Industriehaspels zijn haspels die vaak worden gebruikt bij bijvoorbeeld de brandweerwagens. Ze worden meestal gebruikt voor de zware klussen. Niet all

15 februari 2018
In de meeste woningen in Nederland wordt door middel van een cv-ketel de woning verwarmd en warm water verkregen. Een belangrijk deel van de cv-ketel